Don’ts op een eerste date

donts eerste dateDaten, wij Nederlanders zijn er maar druk mee. Daten is tegenwoordig stukken makkelijker geworden. Dit komt omdat er verschillende gratis online dating websites zijn. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, gezellige vriendschap of een vrijblijvende seksdate, voor alles zijn er wel online dating websites beschikbaar.

50+ en alleen? Klik hier voor het vinden van jouw partner!

Online contact voor de date
Natuurlijk ga je niet zo 1, 2, 3 met je eerste match op date. Daar gaat meestal wat online chat contact aan vooraf. Door middel van chatten en online matching systemen wordt je potentiële droom partner uitgefiltert, zo weet je zeker dat jou match 100% betrouwbaar is. Met het contact wat jullie hebben gehad op de dating websites hebben jullie elkaar beter leren kennen. Nu komt de keuze om elkaar ook écht gaan ontmoeten, maar waar moet je rekening mee houden dan?

De online dating website voor iedereen

 1. Don’ts op jullie eerste date
  Wellicht dat je een beetje gespannen bent voor de eerste ontmoeting met je match of partner, dat is helemaal niet erg, dat is de ander misschien namelijk ook. Om ervoor te zorgen dat je eerste date vlekkeloos verloopt hebben we een aantal tips voor je. Deze 10 dingen zijn uit onderzoek gebleken echte afknappers op een eerste date.

 2. Te laat komen
  Te laat komen is iets wat je echt niet kan maken, zeker niet tegenover een dame. De ander is hoogst waarschijnlijk wel optijd en die zit nu alleen op jou te wachten. Niet echt netjes van je.

 3. Je date meenemen naar…
  Er is niks zo vervelend op een eerste date als wanneer je meteen wordt meegenomen naar vrienden/familie. Leuk voor jezelf misschien, maar iemand die jou voor het eerst ontmoet voelt zich waarschijnlijk ongemakkelijk tussen al die onbekenden. Spreek daarom op een eerste date altijd op een gezellige openbare plek af.

 4. Nee, ook niet mee nemen op stap
  Met een leuke openbare plek wordt niet een stampvolle club of een groot festival bedoeld. Het is daar hoogst waarschijnlijk te druk en je kunt je partner amper verstaan, zo leer je elkaar nog steeds niet beter kennen. Mochten jullie allebei van stappen houden, dan is het wellicht een leuk idee voor volgende dates.

 5. ‘Wat jij wil’
  Er is niets zo onaantrekkelijk als een persoon dat geen besluit kan nemen. Je hoeft geen uitgebreide planning te hebben, maar het is zeker niet verkeerd om zelf ook met initiatieven te komen. Dit maakt je daarnaast ook nog een stuk zelfverzekerder, en dus aantrekkelijker. Je zou daarnaast wanneer je nog aan het chatten bent op de (seks)dating website al samen kunnen bedenken wat jullie dating spot wordt.

 6. Teveel over jezelf praten
  Als je op je eerste date alleen maar over jezelf praat kom je wat arrogant en misschien wel ongeïnteresseerd over. De ander vindt het leuk wanneer je interesse in je date toont, zo leer je elkaar ook echt beter kennen.

 7. Te persoonlijke vragen stellen
  Interesse tonen in je date is altijd goed, maar houdt het simpel en luchtig. Wanneer je te persoonlijke vragen gaat stellen kan je partner zich geintimideerd of ongemakkelijk voelen. Wanneer je merkt dat je date zich ongemakkelijk begint te voelen, schakel rustig over naar een ander gespreks onderwerp.

 8. Je portomonee vergeten
  Als echte gentleman kun je het natuurlijk niet maken om je portemonnee te vergeten en je date te laten betalen voor de gezellige avond. Het laat een bepaalde indruk achter, en zeker niet de juiste, je wil uiteindelijk toch indruk kunnen maken op je partner.

 9. Te intiem worden
  te intiem zijn op een eerste date is niet altijd het beste idee, tenzij je partner signalen af geeft dat diegene daar behoefte aan heeft natuurlijk. Ben bescheiden, een aanraking op de arm of been kan vaak al genoeg contact zijn op een eerste date, als de klik er echt is, dan komt de rest van het contact in de toekomst toch wel . Ooh, en ben ook zeker niet intiem met anderen op jullie eerste date samen, je bent uiteindelijk met hem/haar.

 10. Drinken en autorijden
  Na de gezellige avond die jij en je partner hebben gehad bedenk je je dat je met de auto bent, niet heel erg handig. Jullie hebben op je date de nodige drankjes genuttigd en nou zou je het zomaar kunnen verpesten door toch te gaan auto rijden. Je partner zoekt iemand waarmee hij/zij zich veilig en vertrouwd voelt, dat imago wek je op deze manier niet op.

 11. Ongepaste grapjes
  Humor is belangrijk, absoluut. Maar denk wel twee keer na voor je hetzelfde grapje maakt wat je normaal met je vrienden luidkeels om kan lachen, wellicht voelt je date zich beledigd of ongemakkelijk, jammer. Daarnaast is het ook af te raden om jouw date te gaan immiteren, diegene voelt zich dan niet echt serieus genomen, en dat is ook niet gek.

Op zoek naar een sex maatje?

Na de date
Wat jij en je partner na de date gaan doen, dat is volledig aan jullie. Het is sowieso slim om na de eerste date nog altijd even contact te blijven houden via de gratis online dating sites, zo heb je na je date nog wat aanspreek punten voor elkaar. Jullie kunnen best praten over hoe jullie de date hebben ervaren of een vervolg date afspreken. Het voordeel aan gratis online datingsites is dat je mogelijkheden eindeloos zijn. Is de date wat minder geslaagd, dan kun je rustig op zoek naar je nieuwe partner. Was de date wel geslaagd, dan zullen er vanzelf vervolg afspraken uit volgen.


Over de auteur

Nathalie

Nathalie is zelf werkzaam in de verkoopsector, maar schrijft daarnaast ook reviews voor verschillende instanties en producten en diensten. Naast online diensten bijvoorbeeld ook schoenenwinkels, elektronica ketens en zelfs groothandelketens.

Laat een berichtje achter

 • (will not be published)