Hoe laat je merken dat je iemand leuk vindt

Hoe laat je merken dat je iemand leuk vindt

Een voordeel van online dating is dat je met heel veel mensen leuke gesprekjes kunt hebben. Menig vriendschap heeft zich al online gevormd. Het is makkelijker om jezelf te zijn of om jezelf bloot te geven, wat een bijzondere band tussen mensen kan opleveren.

Het kan alleen moeilijk zijn om dan te laten merken dat je iemand echt leuk vindt. Leuker dan alleen maar leuk. Wanneer je elkaar in het dagelijkse leven leert kennen, blijkt dat uit lichaamstaal, blikken en de toon waarop iets gezegd wordt. Dat mis je online allemaal. Je moet dus op een andere manier duidelijk maken dat je iemand leuk vindt.

Waar let je op als je iemand leuk vindt?

Waarschijnlijk ben je al een tijdje aan het kletsen met iemand voor je diegene echt leuk gaat vinden. Je weet ondertussen dus al aardig wat van de ander. Het is dan makkelijker om complimentjes te maken waarvan jij weet dat die het ego van de ander strelen. Lees de berichtjes dus aandachtig door om te ontdekken wat de ander belangrijk vindt en haal dat aan om over te spreken, maak er een complimentje over of toon er interesse in door er vragen over te stellen. Je laat dan merken dat je de ander belangrijk vindt als persoon.

Stuur geregeld een berichtje

Wanneer je iemand echt leuk vindt, denk je ook veel meer aan diegene. Waarom zou je dat niet laten merken? Stuur spontaan een berichtje tussendoor in plaats van weer op antwoord te wachten. Het hoeft maar een korte tekst te zijn waarmee je laat merken dat je aan de ander denkt. Iemand goedemorgen en een goede nachtrust wensen wordt ook altijd gewaardeerd en je zorgt er meteen voor dat de ander op die momenten ook aan jou denkt.

Ben creatief

Maak een gedichtje. Dat hoeft niet eens goed te zijn, het gaat om de tijd en moeite die je er in gestoken hebt. Stuur een foto van een mooie kaart of iets anders wat jou aan de ander liet denken. Door speciaal een foto voor iemand te maken, voelt diegene zich ook speciaal. Dat doe je niet voor je normale vrienden of vriendinnen. Laat bijvoorbeeld zien waar je bent of stuur een bloemetje op die manier.

Koosnaampjes

Het gebruik van koosnaampjes voor je online contact is voor de ander wel een duidelijk teken dat je diegene meer dan gewoon leuk vindt. Het is een uiting van affectie die zeker gewaardeerd zal worden wanneer je voor iets kiest dat ook op de persoon van toepassing is. ‘Schatje’ kun je tegen iedereen zeggen.

_Vertel gewoon wat je voelt. Hoewel dit soms misschien eng kan zijn en je niet weet wat de ander denkt omdat je het gezicht er niet bij ziet, is het wel lekker duidelijk. Als het goed is, krijg je snel een duidelijk antwoord en weet je op welke manier je verder kunt gaan met je contact. En anders zijn bovenstaande tips leuke manieren om het ook te laten merken. _


Over de auteur

Ricardo

Als voormalig redacteur bij een groot dagblad in de Randstad weet Ricardo wat het is om kritisch te zijn en om met de tijd mee te gaan. Gecombineerd met een schat aan ervaring is Ricardo de ideale kandidaat om een objectief beeld te scheppen over dating- /sekssites.

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)