Hoe versier je iemand online?

Hoe versier je iemand online?

Online iemand versieren is veel makkelijker dan in het dagelijkse leven. Je ziet wel geen lichaamstaal of gezichtsuitdrukking, maar hierdoor ben je ook minder nerveus over een reactie. Je kunt dus meer jezelf zijn, maar daarnaast kun je ook even nalezen of je wel jezelf bent zoals je voor ogen hebt. Dat is tijdens een gesprek heel wat minder makkelijk.

Hoe versier je iemand online?

Eigenlijk verschilt dat helemaal niet zoveel van offline. Je laat merken dat je iemand leuk en interessant vindt, door middel van vragen of complimentjes. Je bespreekt wat je zoekt en wat je te bieden hebt en je leert elkaar beter kennen. Het punt van ‘versieren’ is er eigenlijk niet. Natuurlijk kun je in het begin enkele grappige en bijdehante berichtjes sturen om iemands aandacht te trekken, maar zodra je die aandacht hebt, is het vooral een kwestie van ontdekken of jullie ook matchen.

Je kunt online iemand niet terloops aanraken, net iets langer aankijken of plagen met een grapje zoals dat op een echte date wel kan. En online te snel genegenheid tonen, kan nogal wanhopig over komen. Laat het continu gebruik van koosnaampjes dan ook achterwege. Probeer eens eerst een gewoon gesprek aan te knopen en wacht met het gebruik van lieve woordjes tot daar ook ruimte voor is in het gesprek.

Sexting

Datzelfde geldt voor seks. Online kan het sneller gebeuren dat je overgaat op seksueel getinte berichtjes. Sexting genoemd. Het is echter voor de meeste mensen een afknapper als dat binnen drie zinnen gebeurd. Het kan even een geil moment opleveren, maar zodra de ander weer bij zinnen is, moet je wel van hele goede huize komen, wil je die aandacht nog vast kunnen houden.

Laat niet meteen het achterste van je tong zien. En dat geldt niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk bij online contacten. Je weet immers niet wie er aan de andere kant zit. Je kent elkaar niet. Let dus op wat voor een informatie je verstuurt. Niet alleen wat betreft privé gegevens, maar ook of je wel in je poedelnakie, met een brede grijns op je gezicht, het wereld wijde web overgestuurd wilt worden. Buiten dat je niet weet hoe discreet de ander er daadwerkelijk mee omgaat.

Andere online versiertips

Beperk je niet tot een website of een enkel contact, maar maak gebruik van een breed netwerk van vrijgezellen die hetzelfde zoeken als jij door je op diverse datingsites aan te melden en contacten te onderhouden met meerdere andere leden.

Probeer je niet anders voor te doen dan je werkelijk bent. Daar wordt mee bedoeld dat je geen voorstellingen maakt, die jij niet waar kunt maken of per definitie niet bent. Iedereen is wat vrijer online, of heeft wat meer lef of fantasie. Daar is niks mis mee. Het gaat pas mis als jij je voordoet als bankdirecteur terwijl je een krantenwijk hebt of wanneer je een meester in iets pretendeert te zijn, wat je nog nooit gedaan hebt.

De beste versiertip is nog wel dat je er van dient te genieten. Het is een spannend en opwindend avontuur en het is leuk en gezellig om nieuwe mensen online te leren kennen.


Over de auteur

Stefan

Stefan werkt op freelance basis voor verschillende en uiteenlopende werkgevers en is dus een echte alleskunner. Ook al gaat zijn voorkeur uit naar sportieve uitdagingen, benadert hij iedere klus met overgave.

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)