Nadelen online dating

nadelen online datingWe hebben het natuurlijk al over alle voordelen gehad van de betrouwbare datingsites, maar bij elk voordeel zit ook weer een nadeel. Gelukkig zijn er bij het online daten maar weinig nadelen. Het is echter toch wel een artikel waard zodat iedereen op de hoogte is voordat ze aan het online dating gaan beginnen.

De juiste keuze
Miljoenen Nederlanders zitten tegenwoordig op het internet. Een groot deel daarvan doet ook aan online dating. Zij willen tenslotte een leuke man of vrouw tegenkomen waarmee ze hun leven willen verfijnen. Er zijn echter wel heel veel datingsites dus de keuze is moeilijk. Dalijk zit de liefde van je leven op een andere datingsite dan dat jij zit. De keuze van de datingsite is daarom ook zeer belangrijk. Het beste kun je gaan naar een betrouwbare datingsite die bijvoorbeeld de meeste aanmeldingen heeft of bijvoorbeeld in de top 10 Nederlandse/Belgische datingsites staan. Zo weet je zeker dat er genoeg mensen op zitten die graag in contact willen komen met andere mensen.

Niet alles is wat het lijkt
Als je iemand hebt gevonden moet je er altijd aan denken dat hij/zij zich mooier voor zou kunnen doen. Het komt vaak zat voor dat de eerste ontmoeting toch tegen zou kunnen vallen ondanks je leuk contact hebt gehad. Dat wil je dus liever voorkomen. Vaak is het handig om wat foto’s uit te wisselen. Zo heb je sowieso veel bedenktijd en dan zie je ook meer variatie van die persoon. De kans op een ongemakkelijke eerste ontmoeting neemt dan sterk af.

Daarbij kan het ook zeker voor komen dat iemand niet helemaal eerlijk tegen je is geweest. Zo zou iemand bijvoorbeeld achteraf ineens een kind hebben of toch nog wat ouder zijn dan dat hij/zij heeft aangegeven op zijn profiel.

Bijna iedere datingsite heeft te maken met nepprofielen. Dit zijn dan mensen die maar gewoon een profiel aanmaken met de naam en foto van een ander. Dit valt niet echt te voorkomen en het kan alleen maar zonde zijn als je erachter komt. Houdt in ieder geval altijd in je achterhoofd dat die kans aanwezig is. Je komt er pas echt achter na de eerste ontmoeting. Mocht hij/zij elke keer een excuus verzinnen om niet te gaan afspreken dan zou het zomaar kunnen zijn. Niet altijd natuurlijk, maar er is een kans.

Berichten
Een ander nadeel is ook dat je via online daten niet helemaal door hebt hoe de ander het precies bedoelt. Je zit bijvoorbeeld in een gesprek en jullie vertellen elkaar veel, maar het kan toch soms niet helemaal overkomen of verkeerd begrepen worden. Denk er dus vooral aan hoe de ander je berichtje op zal pakken.

Eenmalig
Aangezien er veel mensen bezig zijn met het online daten kom je vast ooit wel eens iemand tegen die het online daten eenmalig wil proberen. Deze profielen kunnen dan soms niet echt aanwezig zijn op de site. Zo zou je dus veel tijd en energie kwijt kunnen raken aan iemand die er niet vaak op zit of even wilde gaan kijken.


Over de auteur

Nathalie

Nathalie is zelf werkzaam in de verkoopsector, maar schrijft daarnaast ook reviews voor verschillende instanties en producten en diensten. Naast online diensten bijvoorbeeld ook schoenenwinkels, elektronica ketens en zelfs groothandelketens.

5 reacties op “Nadelen online dating”

 1. Bartje.Skillzz

  Helaas heb ik al meerdere malen te maken gehad met mensen die zich anders voor deden op online dating websites.
  Ik vind online daten dan toch ook echt wel anders dan wanneer je iemand in het echt ontmoet.
  Vaak heb je toch een bepaalde verwachting of beeld in je hoofd en die wordt dan verknipt met de realiteit.
  Beetje jammer.

  Reply
 2. Jordy

  Ik vind het geen nadeel als iemand eenmalig zou willen. Is ook precies wat ik zoek

  Reply
 3. Mathijs

  Ik begrijp die mensen niet die zich anders voordoen op zo’n site!

  Reply
 4. Bart P

  Dit zijn inderdaad wel de juiste nadelen van het online daten. Nu dus vooral beter opletten, thanks!

  Reply

Laat een berichtje achter

 • (will not be published)