Online dating voor beginners

online dating voor beginners

Steeds meer mensen nemen de stap om online op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Allemaal met een andere reden. De een is onervaren in de liefde, de ander komt uit een (langdurige) relatie. Jong en oud, van alle allooi, ziet de voordelen in van online dating.

Voor sommige mensen is het een hele stap om aan online daten te beginnen. Het lijkt makkelijk om vanachter je beeldscherm andere mensen te benaderen, maar wanneer jij je aanmeldt op een dating site kun je toch wel onzeker worden, maar dat komt alleen maar omdat je er niet bekend mee bent.

Aanmelden op dating sites voor beginners

Er zijn veel datingsites waar jij je gratis kunt aanmelden en waar je gratis een profiel aan kunt maken of een advertentie kunt plaatsen. Je kunt er voor kiezen om je op een enkele website aan te melden of op meerdere. Je aanmelden op meerdere websites geeft je meer keuze en een groter zoekbereik, het is echter ook meer werk en tijd om dan al die datingwebsites in de gaten te houden. Dat is een persoonlijke keuze. Wat voor iedereen hetzelfde is, is het aanmaken van een profiel.

Een profiel aanmaken voor beginners

Jouw profiel is de eerste indruk die je afgeeft, net zoals jij als eerste indruk iemands profiel voor je krijgt. Dit is iets uitgebreider dan een eerste indruk in het dagelijkse leven. Dat is misschien ook waar jij je zo onzeker over voelt als je een profiel aanmaakt. Dat is echter nergens voor nodig als je er een beetje tijd en aandacht aan besteedt.

Kies om te beginnen een favoriete foto als profielfoto. Je weet dan dat mensen daar op reageren en dat boost je zelfverzekerdheid. Plaats ook zeker meerdere foto’s om een beter beeld van jezelf te geven. Jij vindt het zelf ook prettig om meerdere kanten van de ander te zien.

Houd de tekst op je profiel kort en krachtig. Geef aan wat je wel en niet wilt en houd het verder positief en vrolijk. Probeer zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat je zoekt en wenst. Hoe duidelijker jij bent, hoe eerder iemand zal reageren die hetzelfde als jij zoekt.

**Online dating contacten voor beginners **

Waar het op datingsites vaak mis gaat met het vinden van een date is dat mensen het contact niet serieus nemen. Wanneer ze zich vervelen of zich alleen voelen loggen ze in en spreken met hun contacten, maar verder zijn ze met de normale gang van zaken bezig.

Online dating contacten zijn niet alleen maar profielen. Daar zitten mensen achter. Besteed dus tijd en aandacht aan je online contacten om ook snel een date te vinden. Voel je niet ongemakkelijk om wat vaker te laten weten dat je aan de ander denkt, ook als je niet meteen iets terug gehoord hebt.

Toon interesse in de persoonlijkheid van je online contacten om diegene echt te leren kennen. Het is makkelijk om te vergeten dat je met een persoon te maken hebt omdat je alleen maar foto’s en een profiel voor je hebt. Zorg dat jij je contact goed leert kennen zodat je ook een geslaagde date tegemoet ziet.

Lees hier meer artikelen met tips voor online dating.


Over de auteur

Stefan

Stefan werkt op freelance basis voor verschillende en uiteenlopende werkgevers en is dus een echte alleskunner. Ook al gaat zijn voorkeur uit naar sportieve uitdagingen, benadert hij iedere klus met overgave.

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)