Profielen uitzoeken

Profielen uitzoeken

Een van de manieren om snel een date te regelen is door heel selectief profielen uit te zoeken. Bij online daten worden over het algemeen twee manieren gebruikt. De andere tactiek is om juist op zoveel mogelijk profielen te reageren. Dan hoef je ook niet te weten waar je op moet letten. Daar naast is de eerste methode ook het meest succesvol gebleken.

De eerste beoordeling van een profiel

De reden dat je op een profiel klikt is in de meeste gevallen de profielfoto. Deze spreekt je aan en wekt je interesse, je wilt erachter komen ie hier achter zit. Dat is meteen ook een valkuil. Je bent onbewust geneigd om sneller op een goede foto te klikken. Let er dan vooral op dat de foto niet te professioneel is, al is het ook logisch dat iemand zijn of haar beste foto gebruikt als profielfoto.

Bekijk de andere foto’s dus ook. Huis, tuin en keuken foto’s geven een veel eerlijker beeld van wie iemand is en het is fijn om meerdere kanten van iemand te zien. Je komt ook profielen tegen zonder foto’s, maar met afbeeldingen. Ook al zijn deze minder aantrekkelijk, vlieg er niet te snel aan voorbij. Wie weet wat voor een verrassing er op je wacht.

Verder kijken dan je neus lang is

In plaats van meteen enthousiast een berichtje te sturen is het een goed idee om het profiel eerst door te nemen. Niet alleen kun je dan in het berichtje laten zien dat je serieus bent, maar je weet ook meteen of je wel meer wilt van iemand. Woont iemand niet te ver weg? Of juist te dicht bij? Hoe komt de profiel tekst over? Afgeraffeld? Positief? Staat er een eisenlijst in of is iemand gewoon nieuwsgierig?

Allemaal indicaties of iemand wel of niet een match is. Hoe vrolijker jij van een profiel wordt, hoe groter de kans is dat het ook klikt. En de beste manier om dat vervolgens te testen is door een berichtje te sturen. Je kunt ook eerst de interesse aftasten door een wink of een flirt te sturen.

Het eerste contact met je mogelijke date

Wanneer je met iemand aan de praat raakt, zul je snel merken of er een verdere klik is. Ook al mis je gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, je kunt toch veel opmaken uit de toon van een bericht en hoe soepel een gesprek verloopt. Als je met meerdere mensen tegelijk contact hebt, is het belangrijk dat jij je niet vergist in met wie je praat. Soms kan het handig zijn om notities bij te houden.

Schroom niet om te laten merken dat je over iemand nadenkt. Dit is niet alleen vleiend, maar zorgt er ook voor dat de ander aan jou denkt, mocht dit niet al het geval zijn. Stel niet alleen vragen, maar vertel ook open over jezelf, wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Meld je nu nog aan op een of meerdere dating websites en ontdek of deze manier ook voor jou succesvol werkt!


Over de auteur

Priscilla

Priscilla is gespecialiseerd in het volgen van online trends. Met een achtergrond in marketing is zij op de hoogte van zowel simpele als meer gecompliceerde verkooptechnieken en kan hier dus eenvoudig doorheen prikken om consumenten te beschermen.

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)