Welke 50-plus datingsite

wat trek je aan

Steeds meer 50-plussers begeven zich aan het online daten. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 37 procent van de 50- tot 65-jarigen, die tussen 2008 en 2013 gingen samenwonen, elkaar via internet leerde kennen. Die stijgende lijn leidde ook tot een explosie van op 50-plussers gerichte datingsites. Dat heeft een nadeel: Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Hoe weet je nou wat een goede datingsite voor senioren is? We hebben enkele aandachtspunten op een rij gezet.

Ervaringen van gebruikers op datingsites

Als je bij Google “50-plus datingsite” intikt, verschijnt er al snel een hele lijst met websites. Om te beginnen kun je wat websites bekijken, zonder je verder aan te melden. Bevalt hoe het er uit ziet? Is ook alles duidelijk? Hoe gebruikersvriendelijk komt het over?

Vervolgens kijk je of de datingsite een onderdeel heeft waar je ervaringen van gebruikers vindt. Lees deze dan goed door. Je kunt hier veel uit opmaken. Zijn er veel problemen? Hoe ervaren mensen het? Zijn er ook succesverhalen? Dit zijn de mensen waar je contact mee zult hebben. Denk je dat dat zal bevallen?

Wat voor een gratis extra’s heeft een datingsite?

Zoek vooral naar een website waarop jij je gratis aan kunt melden. Het heeft geen zin om te betalen en er dan achter te komen dat het niet is wat je zoekt. Bij een hoop websites moet je betalen voor extra’s. Dat maakt ook niks uit, een website onderhouden is ook werk. Echter is het zeker voor ouderen belangrijk dat er bepaalde gratis services zijn.

Kun je bijvoorbeeld makkelijk ergens terecht als je vragen hebt? Er zijn websites waar moeilijk contactinformatie te vinden is. Er zijn gelukkig ook datingsites die hun gebruikers serieus nemen en bijvoorbeeld een helpdesk hebben ingesteld, die niet alleen per mail, maar ook telefonisch bereikbaar is.

Lees ook het privacy beleid en de algemene voorwaarden even door. Dan weet je ook waar je mee akkoord gaat.

Heeft de datingsite een blog of “help” pagina?

Iedere datingsite die zichzelf een beetje serieus neemt heeft een blog of een pagina waar tips op staan, eventuele probleempunten besproken worden en waar andere algemene en specifieke zaken gedeeld worden met gebruikers. Denk dan bijvoorbeeld aan tips voor nieuwelingen of voor mensen die nog geen succes hebben, zaken als nieuwsonderwerpen en leuke of handige feitjes. Het is ook altijd goed om deze door te kijken. Je hoeft niet alles te lezen, maar er zijn vast topics waar je informatie uit kunt halen.

Wat is nou belangrijk bij het vinden van een datingsite?

Je moet je er om te beginnen goed bij voelen als je er de eerste keer een kijkje neemt.
Daarnaast beoordeel je op de extra diensten die de datingsite biedt.
Lees naast de gebruikerservaringen ook reviews op andere websites.
Let er op dat in ieder geval de aanmelding gratis is.
Lees de ‘algemene voorwaarden’ en het ‘privacy beleid’ goed door.
Kijk of er een blog is waar je meer informatie uit kunt halen.

Met dit in je achterhoofd kun je met een gerust hart op zoek naar een datingsite waar jij nieuwe mensen zult ontmoeten. Vriendschappen, korte en gezellige contacten, en misschien ook wel de nieuwe liefde van je leven. Schroom dus niet. Doe je huiswerk. En meld je aan!


Over de auteur

Nathalie

Nathalie is zelf werkzaam in de verkoopsector, maar schrijft daarnaast ook reviews voor verschillende instanties en producten en diensten. Naast online diensten bijvoorbeeld ook schoenenwinkels, elektronica ketens en zelfs groothandelketens.

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)