Zoenen doe je zo

zoenen doe je zoBij daten hoort natuurlijk ook zoenen. Niet iedereen is even zeker van zichzelf en dat is jammer, want zoenen is vooral iets wat je goed leert door het veel te doen. Om je op weg te helpen heeft Top Online Dating enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Wanneer zoen je iemand?

Het begint natuurlijk met het uitzoeken van het juiste moment. Vaak wordt gedacht dat dit op het einde van een date is, maar eigenlijk is dat zonde van de tijd. Tast je kansen door de date heen al af met voorzichtige en terloopse aanrakingen. Als de ander deze accepteert zonder afwijzen dan is de kans erg groot dat een zoen ook welkom is.

Het juiste moment varieert natuurlijk per persoon en date. Als je beiden verlegen bent, zal het meer tijd kosten. Kies een moment waarop jullie beiden op je gemak zijn. Bijvoorbeeld als je net flink gelachen hebt samen.

Wie zoent wie?

Tegenwoordig nemen vrouwen net zo makkelijk de leiding als mannen. Toch houden de meeste vrouwen er van als een man de eerste stap zet. Ook dit is iets wat heel persoonlijk is. Een vrouw die de eerste stap zal zetten is vaak al aanhankelijk voor ze de man begint te zoenen, terwijl een man eerder wat nerveuzer is.

Hoe zoen je lekker?

Het begint met een frisse adem. Je wilt niet dat de ander daarom wegdraait. Het is echter ook een rare aankondiging wanneer je twee minuten voor jij je move maakt mondspray gebruikt. Hou dit dus gedurende je hele date in de gaten.

Maak je lippen nat, maar zorg ook dat je niet te veel speeksel in je mond hebt. Natte lippen zijn veel lekkerder om te zoenen, maar als vervolgens het speeksel je mond insijpelt is dat minder smakelijk.

Bepaal je strategie op voorhand. Kus je haar wild en dominant of teder en lief? Voor beiden is at te zeggen en afwisseling is zeker wenselijk. Welke je kiest voor de eerste zoen is vooral afhankelijk van de chemie die er tussen jullie speelt.

Wild en dominant zoenen

Wild betekent niet dat jij jouw tong als een wasmachine moet laten werken. Het betekent dat je zelfverzekerd te werk gaat. Dat mag ruw zijn, maar dat hoeft niet eens. Duw haar tegen een muur of kruip op zijn schoot. Als je maar laat merken dat je het wilt en gaat nemen.

Let er wel op dat er een duidelijke seksuele spanning tussen jullie is om ongemakkelijke situaties te voorkomen. En als je nerveus bent, kun je het beter rustig aan doen om ongelukken te voorkomen.

Teder en lief zoenen

Voor de eerste zoen is dit vaak de meest wenselijke. Je kunt je tijd nemen en aftasten hoe de ander reageert. Neem zijn of haar gezicht tussen je handen en zorg er voor dat de ander je aan kijkt. Je leest dan snel genoeg in de ogen of je verder kunt gaan. Gebruik minder druk, maar laat je lippen en tong de ander voorzichtig aftasten.

Wanneer de ander niet reageert zoals je hoopt, kun je de situatie redden door een kus op het voorhoofd te geven. Dit is evengoed lief en intiem, zonder dat er meer in hoeft te zitten, maar je laat wel blijken dat je de ander ziet zitten.


Over de auteur

Nathalie

Nathalie is zelf werkzaam in de verkoopsector, maar schrijft daarnaast ook reviews voor verschillende instanties en producten en diensten. Naast online diensten bijvoorbeeld ook schoenenwinkels, elektronica ketens en zelfs groothandelketens.

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)