Blind dating

blind datingBlind daten is erg vernieuwend en spannend. Je weet namelijk niet wie je tegenover je zult krijgen en je hebt dus geen idee hoe die persoon er uit zal zien of hoe hij of zij in het dagelijks leven zal zijn.

Indien je graag verrast wilt worden op je eerste date en ga je uit van een eerste indruk, dan is blind daten echt iets voor jou! Bij blind daten wordt de date namelijk georganiseerd door vrienden of familie en weet je niet wie je tegenover je krijgt. Erg spannend dus!

Wat is blind daten?
Blind daten is daten met een vrouw of man, het enige verschil met een ‘normale’ date is dat je niet zelf iemand uit kiest, maar dat dat voor je gedaan wordt. Dat is nou het leuke en vernieuwende van blind dating! Je vrienden of familie kiezen iemand voor jou uit, in plaats van dat jij hem of haar zelf uitkiest! Waarom blind daten veel vaker voorkomt is het feit dat vrienden, als je relatie al een aantal keren is stuk gelopen, vinden dat je geen goede smaakt hebt in mannen of vrouwen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze het tijd vinden dat je nu eindelijk eens geluk in de liefde vind en jij niet de persoon bent om in contact te treden met een ander. Je krijgt een voorstel van je beste vriend of vriendin of je op date wilt met een ander, wie dat is, dat weet je niet! Daar gaat het juist om bij blind dating!

Waarom juist blind daten?
Zoals hiervoor al proberen aan te prijzen is blind daten erg vernieuwend en spannend. Je weet namelijk niet wie je tegenover je zult krijgen en je hebt dus geen idee hoe die persoon er uit zal zien of hoe hij of zij in het dagelijks leven zal zijn. Natuurlijk kun je bij zowel gewoon daten als blind daten niet precies weten hoe iemand in elkaar zit, maar je hebt bij gewoon daten in ieder geval al via een datingsite gesproken met de ander en weet ongeveer hoe hij of zij eruit ziet. Het kan enorm handig zijn dat je niets weet van de ander, je begint als het ware met een ‘schone lei’ en je leert iemand echt kennen omdat je hem of haar gelijk in het ‘echt’ ziet. Er zijn namelijk veel mensen die zich online anders voordoen dan ze in de werkelijkheid zijn. Dit nadeel wordt voorkomen via blind daten. Oordeel niet te snel op je eerste ‘blind’date, veel mensen vinden het erg spannend om hunzelf te zijn op hun eerst date! Vooral als het een blind date is.

Wat is de beste aanpak om blind te gaan daten?
Let er op dat je blind daten anders aanpakt dan gewoon daten. Je moet je bij een blind date voorbereiden dat je niet weet hoe de ander er uit zal gaan zien en in elkaar zit. Zorg er dus voor dat je bij blind dating niet in de eerste vijf minuten een oordeel hebt klaarliggen. Geef de ander een kans, het is al eng genoeg om op date te gaan! Wat erg belangrijk is, is dat je jezelf blijft bij blind dating. Je valt uiteindelijk toch door de mand als je vaker gaat afspreken. Of de persoon bij je past is altijd afwachten, want blind daten.. dat regel je niet zelf!


Over de auteur

Priscilla

Priscilla is gespecialiseerd in het volgen van online trends. Met een achtergrond in marketing is zij op de hoogte van zowel simpele als meer gecompliceerde verkooptechnieken en kan hier dus eenvoudig doorheen prikken om consumenten te beschermen.

3 reacties op “Blind dating”

  1. Silvia

    Ik heb al een aantal blind dates gehad en ze zijn heel leuk om te hebben! Helaas nog niet de ware gevonden, maar er zal vast nog wel een keer een blind date komen. Mijn ouders en vrienden zullen voor mij denken en dat maakt het voor mij alleen maar leuker

    Reply

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)