Een succesvolle relatie

een succesvolle relatieVerliefd worden, we willen het allemaal, want wat is nou een fijner gevoel dan liefde voor elkaar. Meestal vloeit daar een relatie uit voort. Helaas lukt het niet altijd, daarom leggen wij uit hoe je in 7 stappen een succesvolle relatie kunt opbouwen met je partner of date.

Attent zijn.
Rekening houden met je partner is misschien wel een van de belangrijkste dingen die er zijn binnen een relatie. Attent zijn kan enorm veel effect hebben op jouw partner. Je respecteert elkaars gevoelens en je doet je best om je partner niet te kwetsen of irriteren. Neem tijd voor elkaar, praat, lach en geniet vooral van elkaar.

Neem je verantwoordelijkheid.
Hoe vaak mensen wel niet zeggen: “Ik voelde me rot door hem” of: “Zij had mijn avond verpest”. Anderen zijn niet verantwoordelijk voor onze gevoelens, dat zijn we zelf. Door zelf de verantwoordelijkheid voor je gevoelens te nemen, en niet steeds de schuld op de ander af te schuiven,neem je de eerste stap richting een betere relatie. In plaats van jezelf als slachtoffer te zien, kun je beter bij je partner aangeven wat je wél nodig hebt. Maak je geluk ook niet afhankelijk van hem of haar: jij bent hier zelf verantwoordelijk voor. jouw partner kan slechts een toevoeging van jouw geluk zijn.

Maak werk van je welzijn.
Als je goed voor jezelf zorgt, zit je beter in je vel, waardoor je minder geïrriteerd reageert op je partner. Je komt het regelmatig tegen, stelletjes die elkaar afkafferen omdat ze slecht geslapen of misschien wel honger hebben. Zorg daarom goed voor jezelf, en dus ook je partner. Eet gezond, sport regelmatig en neem voldoende rust. Dit is de basis van een stabiele gezondheid en dus relatie.

Laat de verschillen voor wat ze zijn.
Vrouwen komen van Venus, Mannen komen van mars. Probeer je partner dus niet te veranderen, maar sluit een compromis met elkaar. Probeer jezelf een beetje aan te passen aan je partner, dan zul je snel genoeg merken dat jouw partner dat ook aan jou doet.

Geef je partner wat je zelf nodig hebt.
Wil je wat meer knuffelen, dan geef jouw partner ook die dikke knuffel of geef wat meer complimentjes, je zult snel genoeg merken dat jouw partner dit ook aan jou zal geven.

Tel een keer tot tien.
Natuurlijk kan het zo zijn dat je jezelf zo op je gemak voelt bij je partner dat je er zomaar alles uit flapt, niet altijd even handig natuurlijk. Bekijk daarom altijd eerst even rustig de situatie en tel tot tien. Ruzie maken is uiteindelijk alleen maar zonde van de energie, zowel die van jou als die van jou partner.

Houd je eigen leven.
Of het nu om jouw lievelings sport gaat of je eigen vrienden, zorg er in ieder geval voor dat je ook de bezigheden zonder je partner, buiten jullie relatie om kunnen blijven doen. Op deze manier zullen jullie ook altijd nog iets te vertellen hebben aan elkaar.


Over de auteur

Leon

Leon is een literair recensent en tevens ook auteur van kleine uitgaves om consumenten bewuster om te laten gaan met hun keuzes op veel gebieden zoals grote aankopen, vakanties en buiten huis

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)