Wat doe je wel en niet op een eerste date

Wat doe je wel en niet op een eerste date

De eerste date is het spannendste van een online contact. Je hebt elkaar wel al leren kennen door middel van berichtjes, maar elkaar nog niet in het echt gezien. Dat is een ongewone situatie. Waar je normaal gezien het eerste afspraakje gebruikt om elkaar te leren kennen, is de eerste date nu bedoeld om te zien of de online chemie ook echt is wanneer je elkaar in het echt ziet.

Zeker bij online dating is het een beetje anders dan normaal omdat je een uitgebreide eerste indruk had voor je contact legde en elkaar ondertussen ook al beter hebt leren kennen dan wanneer je elkaar alleen maar in het echte leven benadert. Wat doe je dan wel en wat niet op de eerste date?

Val niet in herhaling op een eerste date

Waarschijnlijk heb je online al veel persoonlijke details met elkaar besproken en het komt dus erg ongemakkelijk over als je in herhaling valt om maar een gesprek gaande te houden. Bedenk op voorhand wel hoe je eventueel door kunt breien op de informatie die je reeds ontvangen hebt, daarmee toon je interesse, of bedenk nieuwe onderwerpen waarvan je denkt dat het die ander interesseert en bedenk dan ook al hoe je dat onderwerp aansnijdt. Op deze manier stap je ook veel zelfverzekerder de date in.

Ben niet te aanhankelijk op een eerste date

Lichamelijk contact is een goede manier om iemands interesse te peilen. Met terloopse aanrakingen geef je aan dat je open staat voor meer en als de ander zich hier niet van afwendt, is de kans groot dat je verder kunt gaan. De valkuil is dat je waarschijnlijk sneller op je gemak bent, je weet immers al veel van elkaar en hebt dankzij het online contact al een bepaalde band. Doordat je meer op je gemak bent kun je ook te aanhankelijk zijn en de ander afschrikken. Blijf er dus bewust mee bezig.

Ben duidelijk op een eerste date

Het kan zomaar gebeuren dat het in het begin van de eerste date toch niet zo goed klikt als online. Zorg er daarom voor dat je op een publieke plaats bent en dat je niet afhankelijk bent van de ander voor vervoer, of diegene van jou, zodat je het gewoon kan zeggen als het niet klikt om er vervolgens van door te gaan. Ook als je het wel gezellig hebt, maar niet meer in de ander ziet is het fijn als je dit gewoon aangeeft. Je kunt het hier op voorhand tijdens het chatten over hebben zodat het wat makkelijker is.

Dit zijn bij lange na niet alle zaken waar je bij een eerste date over na dient te denken, maar het is wel al een aardig begin wanneer je onzeker of onervaren bent met online dating. In de artikelen vind je meer tips, advies en informatie. Door je aan te melden op een of meerdere datingsites kun je uitproberen welke tips voor jou werken zodat jij ook snel je eerste date mee maakt.


Over de auteur

Priscilla

Priscilla is gespecialiseerd in het volgen van online trends. Met een achtergrond in marketing is zij op de hoogte van zowel simpele als meer gecompliceerde verkooptechnieken en kan hier dus eenvoudig doorheen prikken om consumenten te beschermen.

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)